25% автомобилей дают 90% загрязнений выхлопными газами / ТСН

Останнє дослідження, присвячене боротьбі із забрудненнями навколишнього повітря показало, що за 90% всіх забруднень, пов'язаних з вихлопом транспортних засобів, відповідає лише 25% автомобілів, як легкових, так і вантажівок.

Про це пише видання Lampa з посиланням на Geek Times.

Старі, неправильно працюючі й ті, що погано обслуговуються транспортні засоби вносять найбільший внесок у забруднення повітря.

Відео дня

Дослідження, опубліковане в журналі «Atmospheric Measurement Techniques», провели вчені з Університету Торонто. Вони встановили датчики забруднень на одній з головних доріг міста Торонто, і виміряли показники вихлопу у 100 000 проїхавших повз машин. Результати дослідження показали, що 95% кіптяви, 93% вуглекислого газу і 76% летких органічних канцерогенних речовин (бензол, толуол, етилбензол, ксилол) були викинуті в повітря всього чвертю з усіх автомобілів.

Читайте такожКаліфорнія вводить жорсткі обмеження на парникові гази

«Навіть якщо ви не бачите смог у місті, це не означає, що його повітря безпечне. Шкідливі ультрадрібні частинки завтовшки в 1000 разів менше людської волосини, які потрапляють в організм з вихлопів автомобілів, можуть стати причиною астми, захворювань серця, раку, і передчасної смерті», - відзначають вчені.

Значно знизити негативний вплив вихлопних газів на навколишнє середовище може посилення вимог до виробництва нових автомобілів, а також розробка правил для перевірки та заборони використання погано обслуговуваних автомобілів.

Раніше УНІАН повідомляв, що в минулому році, за даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), викиди парникових газів в атмосферу залишилися на колишньому рівні і не зросли.