REUTERS

Про це повідомив мер Нью-Йорка Ендрю Куомо. Його слова наводить Lenta.ru з посиланням на Associated Press.

«Немає сумнівів, що масло зливається в річку Гудзон. Скільки точно ми не знаємо», — сказав він. Куомо в неділю особисто відвідав місце аварії. За його інформацією, очищення акваторії займе до двох днів.

У Департаменті охорони навколишнього середовища повідомили, що були вжиті заходи, щоб не допустити розтікання плями. Зокрема, створено загородження у воді діаметром 90 метрів.

Відео дня

Очищення повинно зайняти день або два, сказав Куомо. «До подібних ситуацій ми ставимося дуже серйозно», — додав градоначальник. Він поскаржився, що занадто багато нештатних ситуацій останнім часом пов'язні з АЕС Indian Point.

Читайте такожНа Сахаліні в 300 метрах від регіональної пам'ятки природи стався розлив нафти

Група екологічного нагляду Riverkeeper виступила із заявою, що остання аварія на станції стала ще одним підтвердженням, що вона повинна бути закрита назавжди.

Напередодні на АЕС сталася аварія. Було встановлено, що причиною задимлення і пожежі став несправний трансформатор. Пожежу було загашено автоматично за допомогою системи пожежогасіння станції.

АЕС Indian Point потужністю понад 2 тисячі мегават розташована в місті Б'юкенен — приблизно в 50 кілометрах північніше Нью-Йорка. Станція дає до чверті енергії, споживаної Нью-Йорком та передмістями.