rosneft.ru

Черговий нафтовий розлив стався на родовищі ТОВ "РН-Сахалінморнєфтєгаз" — дочірнього товариства компанії "Роснефть", повідомили в "Ековахті Сахаліну". У компанії факт підтверджують.

Як передає ІА Sakh.com на цей раз причиною став порив на внутрішньопромисловому нафтопроводі на родовищі "Монгі" в Ноглікському районі.

У результаті нафта потрапила в річку Нельбуту, що протікає поруч і яка впадає в центральну частину Нийської затоки Охотського моря. Нафтовий розлив знаходиться на північній околиці селища Гарячі Ключі, в 200-300 метрах від популярних на Сахаліні Дагінських термальних джерел, які є регіональною пам'ятникою природи, повідомляє Росбалт.

Відео дня

За численними повідомленнями місцевих жителів, нафта вже рясно забруднила не тільки річку Нельбуту, але й частина Нийської затоки в місці її впадання.

Читайте такожНа нафтовому родовищі на Сахаліні сталася аварія, нафта розлилася на тисячі квадратних метрів

Про розлив вже обізнані органи МНС, а також управління Росприроднагляду, ноглікський інспектор Олег Буянкін повідомив, що вже порушено адміністративне провадження, і найближчим часом будуть відібрані проби води і ґрунту для оцінки збитку навколишньому середовищу. За словами Буянкіна, розлив був виявлений нафтовиками 3 травня, і, за їх словами, стався він через свищ у підземному газопроводі на ділянці, яку повністю міняли лише 3 роки тому. При цьому вилилося 5 тонн нафтовмістовної рідини.

Працівники "Сахалінморнєфтєгаза" встановили бонові загородження на поверхні річки і регулярно відкачують нафту, яка збирається. За словами очевидців, вже понад 25 тонн її вивезено на утилізацію. Однак на південній протоці річки, що проходить ближче всього до гарячих джерел, жодних робіт не ведеться, хоча по ній пливе рясна нафтова плівка, зазначає сахалінське агентство.

Жителі селища Гарячі Ключі повідомили "Ековахті", що кілька днів тому, вночі нафтовики підпалили нафту, що накопичилася в струмку. Побачивши великі язики полум'я, люди підняли тривогу, побоюючись великої пожежі. Екологи вважають, що якщо ця інформація підтвердиться, то компанія повинна відповісти за всією суворістю закону за таке грубе порушення, оскільки ніяких узгоджень "Сахалінморнєфтєгаз" на цю акцію не отримував.

Читайте такожВитік нафти у Мексиці залишив без питної води ціле місто (відео)

У прес-службі ТОВ "РН-Сахалінморнєфтєгаз" 7 травня підтвердили, що чотири дні тому на родовищі "Монгі" в Ноглікському районі була виявлена відмова трубопроводу, в результаті чого стався розлив нафтовмістовної рідини. На місці події працюють аварійні служби ТОВ "РН-Сахалінморнєфтєгаз".