УНИАН

У зв'язку з надзвичайною подією, що сталася 30 квітня, 5 травня відбулося позачергове засідання виконкому міської ради. Про це повідомляє місцевий портал 0542.ua.

Мер Микола Нога повідомив, що в даний час ведуться роботи по ліквідації наслідків НП. Проведена дегазація поверхні дороги.

Як поінформував головний лікар Центральної районної лікарні Олег Штогрин, з 30 квітня до медичних установ звернулися 5 осіб, які пов'язували погіршення свого здоров'я з подією ПП.

Відео дня

Згідно з даними завідуючої Шосткинським міськрайонним відділом Сумського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби Ірини Хамицевич, в пробах ґрунту, що були відібрані до початку робіт з дегазації, є перевищення вмісту хлорорганічних пестицидів.

Читайте такожБіля узбережжя Коста-Рики затонуло вантажне судно з токсичними хімікатами

На засіданні виконкому було повідомлено, що в ємностях на підприємстві, звідки вивозився хімікат, виявлено гептил. За попередніми аналізами, він виявлений і на несанкціонованому звалищі на околиці міста.

Т.в.о. начальника міського відділу міліції Тетяна Скрипка запевнила, що всі винні у пригоді будуть покарані. За її словами, особі, причетній до скоєння злочину, буде винесено повідомлення про підозру.

Місцева влада звернулася в обласну комісію з проханням попередньо визнати подію в Шостці надзвичайною ситуацією державного рівня.