Зелені розповіли про європейське ставлення до екології в Україні

Про це розповів еколог Ярослав Задесенец.

"Звичайно, екологічний "бум" 80-х, в різних європейських країнах сприяв поліпшенню "зелених" стандартів і безумовно змушував різні політичні сили так чи інакше включати у свої передвиборчі програми "зелені" пункти. Однак, комерційний інтерес і жадібність, поки що, брали гору над здоровим глуздом і у високорозвинених країнах", - написав він, коментуючи дані проведеного в березні 2015 р. соціологічного дослідження компанії "TNS в Україні", замовленого Асоціацією Зелених України, згідно з яким 95% українців хвилюють проблеми охорони навколишнього середовища.

Відео дня

В якості прикладу таких проблем він навів забрудненість повітря у Великобританії, річок Центральної Європи, прибережних зон Північного і Балтійських морів та ядерну безпеку Європи в цілому.

Читайте також87% українців турбує екологічна ситуація в країні - опитування

Згідно з дослідженням, близько 87% українців вважають екологічні питання вкрай важливими, 95,5% згодні з тим, що вони повинні обговорюватися і прийматися з обов'язковою участю громадянського суспільства, згідно з дослідженням.

При цьому в Європі понад 80% громадян вважають екологічні питання важливими і більше 90% переконані, що в їх рішенні має активно брати участь громадянське суспільство, йшлося на прес-конференції в УНІАН, яку провели АЗУ, Всеукраїнське громадське об'єднання "Зробимо Україну чистою" та Громадський комітет національної безпеки України.