Фото anti-nuclear.soup.io

Про це повідомив адвокат активістів Етьєн Амброселлі, передає РИА Новости.

Протестувальники займали ліс Мандр-ан-Барруа, щоб перешкодити початку робіт проекту Cigéo Національного агентства в області управління радіоактивними відходами (Andra).

За даними агентства, Andra подали скаргу у зв'язку з перебуванням протестувальників на території лісу і направили в місцеву префектуру запит про їх виселення, після чого маніфестанти почали розгляд, щоб відкликати дану постанову. Засідання пройшло в середу, в результаті за запитом Andra справу було перенесено на 13 липня. У свою чергу, префектура повідомила про виконання постанови без додаткових коментарів.

Відео дня

"Сьогодні вранці о 6:30 (7:30 за київським часом) поліція евакуювала десятки осіб", - заявив Амброселлі.

Читайте такожЯдерні відходи на Фукусімі запечатають з допомогою підземної крижаної стіни

Згідно з комюніке протестувальників, виселення проходило "без фактичного попередження". Точне число евакуйованих не повідомляється. Поліція розігнала маніфестантів за допомогою сльозогінного газу, поселення було знесено за допомогою бульдозерів.

За даними джерела з оточення демонстрантів, в результаті операції з виселення протестувальників постраждав один з активістів, йому надали необхідну допомогу на місці інші протестувальники.

Сховище на кордоні департаментів Мез і Верхня Марна буде приймати найбільш радіоактивні відходи і поміщати їх на глибині 500 метрів під землею. Як повідомляється на сайті Andra, очікується, що Cigéo буде використовуватися протягом як мінімум 100 років. В середині травня 2016 року Сенат прийняв законопроект, щоб дати дозвіл на продовження проекту. Текст законопроекту повинен бути в подальшому розглянутий Національними зборами.

Як повідомляв УНІАН, Фінляндія готується поховати свої високорадіоактивні ядерні відходи на 100 тисяч років глибоко під землею на одному з островів.