REUTERS

Про це повідомила компанія-оператор станції Tokyo Electric Power (TEPCO), передає ТАСС.

Зведена наприкінці жовтня уздовж узбережжя сталева стіна йде під землю на 30 метрів і покликана блокувати витік заражених грунтових вод в океан. Причини її нахилу пов'язують із потужним тиском, який чинять на стіну грунтові води, що постійно прибувають. Компанія-оператор уже зміцнила опори стіни і пообіцяла, що 20-сантиметровий нахил, який утворився, ніяк не вплине на її ефективність.

Читайте такожМАГАТЕ опублікувало доповідь із ліквідації наслідків аварії на "Фукусімі"

Відео дня

В кінці жовтня на території аварійної японської станції була зведена 780-метрова сталева стіна, головною метою якої є скорочення витоку грунтових вод в океан з 400 тонн до 10 тонн у день. Грунтові води, які скупчуються за стінами, передбачається відкачувати, очищати від радіоактивних речовин до безпечного рівня і після цього зливати в океан. Спорудження цієї стіни почалося ще в 2012 році.

Читайте такожУ Японії на АЕС "Фукусіма-1" стався витік радіоактивної води

Раніше УНІАН повідомляв, що влада Японії 5 вересня скасували виданий у 2011 році указ про евакуацію міста Нараха, розташованого в 20-кілометровій зоні АЕС "Фукусіма-1". Однак лише 10% жителів Нарахи, яким влада запропонувала почати подавати заявки на заселення ще в квітні, виявили бажання повернутися в місто.

Нагадаємо, в 2011 році АЕС "Фукусіма-1" серйозно постраждала в результаті потужного землетрусу та цунамі біля берегів Японії.