REUTERS

Офіційно таке рішення імовірно буде прийняте на засіданні уряду 12 червня. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на агентство Кіодо.

За даними Кіодо, компанія-оператор станції Tokyo Electric Power (TEPCO) планує почати відповідні дії у третьому реакторі станції в 2017 році, хоча раніше передбачалося приступити до цієї роботи в першій половині 2015 року. Відновлювальний процес в першому і другому реакторах планується почати в 2020 році замість 2017-го.

Читайте такожНа атомній станції "Фукусіма-1" стався витік радіоактивної водиВ той же час, загальний прогноз на ліквідацію наслідків аварії протягом 30-40 років з моменту аварії не змінений. В уряді і TEPCO схильні вважати, що в початковому плані дуже велике значення приділялося прискоренню процесу усунення наслідків аварії. Це призвело до того, що навантаження на робітників збільшилася і почастішали збої. Тепер всю увагу передбачається приділити зниженню ризиків.

Відео дня

Раніше УНІАН повідомляв, що на території японської аварійної АЕС "Фукусіма-1" провели випробування системи, яка створить шар штучної вічної мерзлоти, покликаний перешкоджати потраплянню радіоактивних грунтових вод в океан.