86

Як повідомляє Захід.нет, «цвяхом» програми стане українська прем’єра документальної стрічки «Російський дятел" за участю режисера Чада Ґрасіа.

«Російський дятел» (Russian Woodpecker) — детективна історія про причини Чорнобильської катастрофи. Стрічка перемогла на американському кінофестивалі Sundance у номінації «Найкращий іноземний документальний фільм».

Читайте такожЧорнобильську АЕС офіційно знімають з експлуатаціїТема цьогорічного фестивалю - "Елемент живлення". У програмі - 12 документальних фільмів на тему урбаністики, екології та енергетики. Крім того, у Славутичі відбудеться перший показ фільмів-фіналістів конкурсу My Street Films Ukraine. Це короткометражні стрічки про різні міста України, створені людьми, які в них живуть. Переможця конкурсу, якого обере журі у складі почесних гостей «86», чекає поїздка на міжнародний кінофестиваль Open City Doc Fest у Лондоні.

Відео дня

Також до Славутича завітає відома чеська художниця Катержина Шеда. Вона презентуватиме новий проект community art (мистецтва міських спільнот), в основі якого робота з громадою Славутича. А з 28 по 30 квітня у рамках фестивалю пройде урбраністичний тренінг «Соціальне проектування: організація спільнот». Учасники навчатимуться методам покращення простору та коммунікації в середині спільноти.