facebook/rusevivan

Браконьєри для «викурювання звірів» влаштували пожежу в національному природному парку «Тузловські лимани» в Одеській області.

Про це у Facebook повідомив директор парку Іван Русєв.

За його словами, 28 січня інспектор НПП «Тузловські лимани» Руслан Лупашко зі свого будинку в селі Жовтояри побачив заграву і густі клуби диму у верхів'ях лиману Карачаус.

Відео дня

Інспектор оперативно прибув на місце НП, де побачив шістьох чоловіків з розчехленими рушницями, які стояли біля «масиву підпаленого ними ж очерету».

За словами керівника заповідника, в їх числі був голова Жовтоярского сільського колективу з полювання Олександр Сапко.

Він підкреслив, що чоловіки не відреагували на попередження інспектора, у зв'язку з чим останній викликав на місце керівництво національного парку і поліцію.

Русєв зазначив, що чоловіки, які знаходилися біля палаючих заростей, спочатку аргументували свої дії дозволом голови Татарбунарського товариства мисливців, який є колишнім правоохоронцем, але потім швидко залишили місце події.

На місце прибули співробітники поліції, які провели огляд, взяли показання у інспектора.

У Національній поліції підтвердили факт звернення співробітників заповідника у зв'язку з вищеназваним подією. На даний час встановлюються всі обставини події.

Як повідомляв УНІАН, у Біляївському районі Одеської області в ніч на 28 січня невідомі підірвали човен Романа Русєва - сина директора НПП «Тузловські лимани» Івана Русєва.

У березні 2016 року І.Русєв повідомив, що в парку «Тузловські лимани» під час браконьєрства затримано колишнього начальника райвідділу міліції, голову Татарбунарського товариства мисливців і рибалок Володимира Друговіна. Поліція відкрила кримінальне провадження, колишній правоохоронець стверджував, що має відповідний дозвіл на полювання і риболовлю в даній місцевості.

Довідка УНІАН. «Тузловські лимани» - національний природний парк, розташований на території Татарубнарского району Одеської області. Створений 1 січня 2010 року. Площа - 27 тис. 865 га. Загальна площа водойм - 206 кв. км. Озера в парку мають статус водно-болотних угідь міжнародного значення, відповідно до Рамсарської конвенції, з особливим охоронним режимом.