фото: УНІАН

За прийняття проекту закону №4480 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони пралісів відповідно до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат» за основу проголосували 235 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Презентуючи законопроект, народний депутат Ігор Луценко зазначив, що на даний момент праліси вирубуються, навіть незважаючи на те, що вони частково знаходяться на території природно-заповідного фонду.

Читайте такожЕкологи вимагають жорсткого покарання для "чорних" дроворубів, що орудують в багатовікових лісах Карпат

Відео дня

«Положення законопроекту спрямовані на виконання багатьох міжнародних зобов'язань України ... про захист пралісів», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, екологи неодноразово закликали Верховну Раду прийняти закон про захист пралісів від вирубки, оскільки вони формують унікальну екосистему, де живуть рідкісні види тварин.

Як відомо, праліси - це древній ліс, який не змінювався під впливом людини. Праліси формувалися у режимі повної недоторканності з боку людини. В Європі вони становлять 0,02% усіх лісів, в Україні - 0,24% усіх лісів.

Законопроект про захист карпатських пралісів спрямований на виконання Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат, ратифікованої Україною 07.04.2004, і Протоколу щодо збалансованого управління лісами до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат, ратифікованого Україною 16.10.2012.