Екологи пильно слідкуватимуть за

Про це оголосили у прес-службі Державної екологічної інспекції України.

Зокрема, передбачається проведення профілактичних заходів, перевірок здійснення лісовою охороною заходів щодо охорони хвойних насаджень від самовільних рубок, у першу чергу селекційних плантацій та ділянок особливо цінних і інтродукованих хвойних порід, а також лісових масивів, які примикають до населених пунктів, автодоріг, залізниць та особливо на територіях об’єктів природно-заповідного фонду, що зазнали радіоактивного забруднення.

Читайте такожДержлісагентство посилило охорону хвойних лісів напередодні новорічних свят

Відео дня

Задля забезпечення охорони лісів від незаконних рубок та дотримання вимог законодавства при реалізації новорічних ялинок у місцях продажу екологічними інспекціями в областях розроблено комплексні заходи та створено робочі групи, до складу яких включено державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища відповідних територій, представників органів внутрішніх справ, громадських організацій та засобів масової інформації за їх згодою.

Читайте такожДо Києва приїхала головна ялинка України (фоторепортаж)

Водночас у відомстві нагадують, що за самовільну порубку хвойних дерев передбачено адмінстягнення у вигляді штрафу на громадян в розмірі від 85 до 170 грн, а на посадових осіб від 119 до 204 грн. Одночасно за кожне самовільно зрізане дерево будуть нараховані збитки, розмір яких залежить від діаметра пня зрізаного дерева (мінімальна сума 118 грн 44 коп.), за самовільну порубку хвойних дерев віком до 41 року в грудні-січні розмір шкоди обчислюється за таксою, збільшеною у 3 рази.

У Держекоінспекції також повідомляють, що за результатами аналогічних заходів у минулому році до адміністративної відповідальності були притягнуті 193 особи на загальну суму 17,410 тис. грн, а загальна сума розрахованих збитків становила 293,04 тис. грн.

Як повідомляв УНІАН, днями під Києваом затримали чоловіків, які займалися незаконною вирубкою сосен.