Буде покращено надання послуг для відвідувачів лісу, туристів, дітей та молоді / Фото УНІАН

У Закарпатському обласному управлінні днями відбулася зустріч начальника Закарпатського ОУЛМГ Валерія Мурги і групи іноземних партнерів із Національного лісового центру (Словацька Республіка, м. Зволен) в рамках проекту «Ліси для суспільства – ліси без бар’єрів».

Читайте такожДержлісагентство засадило новими деревами 90% минулорічних вирубок

Головна мета проекту - створення транскордонного партнерства, яке, у свою чергу, сприятиме розвитку екологічного туризму та лісової освіти і популяризації культурної та природної спадщини на прикордонних територіях. Проект має на меті поліпшити можливості багатофункціонального ведення лісового господарства шляхом надання громадських послуг для відвідувачів лісу, туристів, дітей та молоді.

Відео дня

У ході зустрічі головний лісівник краю Валерій Мурга розповів гостям про лісове господарство Закарпаття і про перспективи його розвитку. У свою чергу словацькі колеги відзначили суттєві відмінності в системі управління лісовим господарством України та Словацької Республіки, але наголосили, що в Закарпатті останнім часом у галузі відбулись позитивні зміни.

За підсумками обговорення начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга і директор інституту лісового навчання і консультування Мілан Сарваш домовилися тісніше співпрацювати в галузі введення інновацій і перейняття досвіду в лісовій галузі. У першу чергу мова йде про створення нових лісових розсадників й парників на територіях лісгоспів Закарпаття, впровадження нового посадкового матеріалу, а також розвиток шкільних лісництв і зміцнення транскордонного співробітництва.