Фото УНИАН

Про це кореспонденту УНІАН повідомив заступник прокурора Житомирської області Олександр Білошицький.

За його словами, прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом організації і проведення незаконної порубки лісу організованою злочинною групою з шести осіб в Олевському районі та інших злочинів у сфері службової діяльності.

Читайте такожЄврокомісія відкрила справу проти Польщі за вирубку дерев, у Брюсселі не виключають введення санкцій

Відео дня

Встановлено, що житель Олевського району - депутат сільради, перебуваючи на посаді директора товариства з обмеженою відповідальністю, з метою організації незаконних порубок лісу та подальшою реалізацією лісопродукції в Україні, у травні 2015 року організував і очолив злочинну групу, до складу якої залучив ще п’ятьох односельчан, з яких один є депутатом селищної ради Олевщини.

Таким чином організована група за сприяння працівників державної лісової охорони, протягом червня-липня 2015 року майже щодня проводила незаконні порубки дерев на території лісових господарств Олевського району, унаслідок чого заподіяно істотну шкоду довкіллю і державним інтересам на суму понад 3,2 млн грн.

Незаконна діяльність злочинної групи була викрита спільно працівниками прокуратури та управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Нацполіції України.

У середу, 30 листопада, прокуратура повідомила про підозру організатору та ще одному члену злочинної групи, які є депутатами місцевих рад Олевського району, у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 ( вчинення злочину групою осіб), ст. 246 ( незаконна порубка лісу), ч. 2 ст. 364-1( зловживання повноваженнями службовою особою) Кримінального кодексу України.

Також про підозру у незаконних вирубках повідомили іншим співучасникам організованої групи .

Прокуратура області в інтересах держави подала позов про відшкодування підозрюваними завданих збитків на суму 3,2 млн грн.