Комісія перевірятиме факти незаконних рубок дерев, виявлені в результаті аналізу інтерактивної карти українських лісів / Фото УНІАН

У Держлісагентстві зазначили, що комісія перевірятиме факти незаконних рубок дерев, виявлені в результаті аналізу інтерактивної карти українських лісів.

«За результатами перевірок буде внесено зміни до інтерактивної карти, а при підтвердженні незаконних рубок - прийняті відповідні кадрові рішення», - цитує прес-служба тимчасово виконуючу обов'язки керівника відомства Христину Юшкевич.

Читайте такожУ Кабміні порахували, де і скільки українських лісів вирубано незаконно

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий на засіданні Кабінету міністрів 2 листопада представив інтерактивну карту вирубки лісів у Закарпатській області, яку було розроблено в рамках пілотного проекту з дослідження незаконних рубок дерев на всій території України.

За словами міністра, дослідження показало 871 ділянку вирубки лісу загальною площею 2112,5 га (22,12 кв. км). При цьому після аналізу всіх законних рубок на цій території була виявлена неправомірна вирубка лісу на 530 ділянках загальною площею 774 га (7,74 кв. км). Найбільшу кількість порушень було виявлено в Мукачівському, Перечинському та Рахівському лісгоспах, де загальна площа незаконних рубок становила 399 га.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман неодноразово підкреслював, що Кабмін має намір боротися з незаконними рубками лісу шляхом ініціювання кримінальних справ і притягнення винних до відповідальності з реальними строками тюремного ув'язнення.