карпаты вырубка лес / youtube.com

Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду.

"Сьогодні достатньо даних для відкриття масштабних кримінальних справ та доведення їх до суду. Сотнями гектарів вирубували ліси і продавали "лівий" ліс. Але ми це зупинимо тільки тоді, коли винні потраплять за ґрати. І це виклик для всієї правоохоронної системи", - сказав Гройсман.

Читайте такожУ Києві протестували проти вирубки дерев у Голосіївському парку та Биківнянському лісі (фото)

Відео дня

"Ми порахували, в якому лісництві, скільки лісу було вирублено, і ми будемо ставити питання до правоохоронних органів порахувати збитки державі, обов'язково порушувати кримінальні справи у виявленні таких правопорушень", - заявив Володимир Гройсман.

Він запропонував, щоб через три місяці в уряд прийшла інформація про те, що відбувається в усіх лісових господарствах України, і як спрацювали правоохоронці в частині протидії порушенню законодавства.

"Уряд підготував інтерактивну карту лісів України, яка показує в якому лісництві скільки було вирублено", - написав голова уряду у своєму "Твіттері".

При цьому Гройсман нагадав, що підрахунки вирубок вже є. "Я б дуже хотів, щоб ті, хто варварськи вирубував українські ліси та займався контрабандою, сиділи у в'язниці. Це завдання правоохоронної системи. Ми допоможемо порахувати до копійки все, що було знищено і продано на тіньових ринках", - наголосив глава уряду.