Прорив дамби на шахті в Бразилії спричинив загибель 19 осіб / REUTERS

21 співробітника Samarco звинувачують у ненавмисному вбивстві людей. Також їм пред'явлені звинувачення в скоєнні низки екологічних злочинів, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Більшість обвинувачених - бразильці. Також в числі тих, кому були пред'явлені звинувачення, двоє американців, француз, австралієць і громадянин ПАР.

Обвалення греблі на шахті на південному сході Бразилії сталося на початку листопада минулого року. Жертвами аварії стали 19 осіб. Найближчий до прориву населений пункт виявився практично весь затоплений річками бруду.

Відео дня

Читайте такожМінприроди ініціює підвищення відповідальності за екологічну шкоду

Дамба стримувала воду з токсичними відходами металургійної промисловості. Їх розлив, за твердженням екологів, призвів до забруднення величезної території, також забрудненню піддалися річки, що знаходяться на цій території.

За даними ООН, вода, що ринула крізь прорвані греблі, була токсичною. Забруднена вода і бруд по річці Ріу-Досі, яка є основним джерелом прісної води для жителів регіону, потрапили в Атлантичний океан.

На думку ряду експертів, на усунення всіх наслідків може знадобитися кілька десятків років.

Як повідомляв УНІАН, у червні ООН і Інтерпол опублікували доповідь про те, що в світі стрімкими темпами зростає число екологічних злочинів.