Фото УНІАН

Як зазначає прес-служба Міністерства екології і природних ресурсів України, національний природний парк «Хотинський» (Чернівецька область) розпочав реалізацію програми відтворення аборигенних видів риб на Дністрі.

Як розповів заступник директора з наукової роботи НПП «Хотинський», президент Буковинського товариства природодослідників, кандидат географічних наук Віталій Коржик,  на базі НПП «Хотинський» за підтримки меценатів планується створення Центру по відтворенню аборигенних видів риб. 

Читайте такожВ Дніпро випустили кілька тонн риби задля відновлення київських водойм (фоторепортаж, відео)

Відео дня

Цього року розпочаті роботи по формуванню його матеріально-технічної бази на одній з ділянок Дністровського водосховища. Крім того, у експериментальну партію підрощених мальків стерляді 1 жовтня вже було випущено у водосховище на постійне проживання. 

До програми з відтворення аборигенних видів риб на Дністрі долучились також Департамент екології та туризму Чернівецької ОДА, обласна організація Українського товариства охорони природи, Інститут біології, хімії та біотехнологій Чернівецького національного університету, а також обласна екологічна організація Буковинське товариство природодослідників, яка виграла грант під реалізацію проекту «Створення першого репродуктивного центру для відтворення аборигенних видів риб на Дністрі».