/ panoramio.com/user/2131803

За законопроект №3323 про внесення змін до деяких законодавчих актів, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру (про спеціальне водокористування) у першому читанні проголосували 246 народних депутатів при 226 мінімально необхідних.

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є поліпшення умов ведення бізнесу шляхом усунення надмірного дозвільного навантаження при оформленні права на спеціальне водокористування.

Ініціатор законопроекту народний депутат Іван Рибак під час виступу в парламенті повідомив, що дозвільні документи видаватимуть територіальні відділення Державного агентства водних ресурсів, тоді як нині їх видають місцеві державні адміністрації.

Відео дня

Читайте такожЗберегти воду: українські водойми потерпають від забруднення

«Пропонується надати повноваження на видачу дозволів на спеціальне водокористування територіального органу центрального органу виконавчої влади у сфері водного господарства - Державному агентству водних ресурсів», - сказав депутат, додавши, що профільне агентство ухвалюватиме більш професійні рішення, ніж місцеві адміністрації.

Як повідомляв УНІАН, Рада у травні в першому читанні підтримала законопроект, який дасть змогу впровадити систему інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом.