фото УНІАН

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Як йдеться у повідомленні, сьогодні, 1 серпня, слідчим відділом прокуратури розпочато досудове розслідування щодо службових осіб ДП "Великобичківське ЛМГ" Закарпатського обласного управління лісомисливського господарства, які незаконно вирубали 240 дерев.

Читайте такожНачальник Держекоінспекції Івано-Франківщини звільнений через знищення лісів Карпат

Відео дня

"Зокрема встановлено, що в період 2015-2016 років, службовці підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, під час проведення вирубок дерев буку у двох кварталах Верховоднянського лісництва вирубали на 240 дерев більше, ніж було вказано у лісорубному квитку", - уточнили у прес-службі.

Таким чином, за даними прокуратури, службові особи Великобичківського лісомисливського господарства умисно допустили незаконну вирубку буку загальною вартістю близько 1,55 млн грн.

Читайте такожЄврокомісія відкрила справу проти Польщі за вирубку дерев, у Брюсселі не виключають введення санкцій

Дії службовців кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

"Санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - додали у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, у травні 2016 року Кабмін заборонив рубку в лісах і звільнив керівника Держлісагентства.