/ gp.gov.ua

Як повідомляє прокуратура Львівщини, в ході проведення обшуків вилучено документи щодо здійснення господарських операцій, печатки неіснуючих підприємств, документи на право власності на об’єкти нерухомості, чорнові записи щодо розподілу лісопродукції.

Читайте такожЛуценко про вирубку лісів: Екоцид в Карпатах закінчиться повенями і екологічними катастрофами

За скоєні злочини п’яти посадовцям лісгоспів, а саме двом директорам, лісничому та двом майстрам лісу сьогодні повідомлено про підозру і наразі судом їм обираються запобіжні заходи, також накладається арешт на їх майно (будинки, земельні ділянки та автотранспорт). Стосовно інших також готуються матеріали для повідомлення про підозру у вчиненні злочинів.

Відео дня

Зокрема, викрито діючого та колишнього директорів Турківського "Галсільлісу", які у 2014-2015 роках організували схему проведення незаконних порубок лісу. Збитки від такої діяльності склали понад 6,5 мільйона гривень. Йдеться про вирубування більше 1 тисячі кубометрів лісу Карпатського регіону області (16 вагонів деревини), проведення якого не передбачалось законодавством, бо вік дерев не дозволяв це проводити, а повнота їх насадження була нижче мінімально допустимої норми. Обидвом директорам лісогосподарства повідомлено про підозру у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам.

Читайте також"Карпатська різанина": журналісти створили онлайн-карту вирубок лісів

Одночасно повідомлено про підозру у службовій недбалості лісничому та двом майстрам лісу Буського лісогосподарства, які впродовж року на закріплених територіях укрили незаконні порубки 145 дерев дубу та сосни на загальну суму у понад 1 мільйон гривень.

Окрім того, протягом останнього тижня було повідомлено про підозру ще двом лісникам Старосамбірського "Галсіллісу", які, виконуючи обов’язки з охорони та захисту лісів на закріплених територіях, допустили розтрату лісу на суму у понад 100 тисяч гривень (ст.191 ч.1 ККУ).