/ gp.gov.ua

Як повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури, про це він заявив сьогодні і ході робочої поїздки на Закарпаття, представляючи колективу прокуратури області нового керівника Володимира Гаврилюка.

На представленні був присутній голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, керівники органів місцевої влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органів, представники засобів масової інформації.

Генеральний прокурор оцінив роботу правоохоронних органів регіону як вкрай незадовільну. Зокрема, він висловив обурення, що жодного корупційного злочину не викрито в сфері охорони довкілля; в банківській сфері така ж ситуація; майже в п’ятеро зменшилась кількість викриття правопорушень у бюджетній сфері; складною лишається ситуація з відхиленням апеляційних скарг тощо.

Відео дня

В той же час Луценко зазначив, що на папері можна зробити висновок, що в регіоні повністю подолана корупція та злочинність - за жодний злочин ніхто не звільнений із займаної посади.

Читайте також"Карпатська різанина": журналісти створили онлайн-карту вирубок лісів

«Соромно спостерігати в такому чудовому регіоні все, що твориться на Карпатських пагорбах. Фактично це екоцид. Дерева масово вирубуються і Карпати перетворюються на пустку. Всі прекрасно розуміють, чим це закінчиться: і повенями, і екологічними катастрофами», - наголосив генпрокурор.

Він назвав пріоритетом вирішення цього важливого питання та звернувся до представників усіх правоохоронних органів регіону припинити вирубку лісів.

За інформацією Луценка, щодня з трьох районів регіону вивозяться від 70 до 100 машин деревини.

«Наскільки мені говорять, митниця їх не приймає, але вагони йдуть далі», - зазначив він.

Читайте такожМіністр екології заборонив вирубку лісів у заповідниках та національних природних парках

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Ужгороді Луценко представив колективу прокуратури Закарпатської області нового керівника - Володимира Гаврилюка.

Попередній прокурор Закарпатської області Володимир Янко, який обіймав дану посаду з січня 2014 року, 19 липня був представлений як новий прокурор Луганської області.