Фото УНИАН

За ухвалення законопроекту №3603 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом» у першому читанні проголосували 227 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, інтегрований підхід сприятиме максимальному досягненню цілей і завдань охорони і відновлення водних екосистем, забезпеченню раціонального використання водних ресурсів.

Читайте такожУ Яремчому провели міжнародну екоконференцію про охорону басейну Пруту

Відео дня

Інтегрований підхід за балансовим принципом впроваджуватиметься шляхом гідрографічного і водогосподарського районування території України, розроблення планів управління річковими басейнами, розроблення водогосподарських балансів, визначення повноважень центральних і місцевих органів влади.

Довідка УНІАН. Інтегрований підхід до управління водними ресурсами – це система управління водними ресурсами, що гарантує екологічну безпеку і доступність води для населення та природних об'єктів, яка базується на врахуванні всіх джерел води, балансі галузевих інтересів і всіх рівнів водокористування, широкому залученні всіх водокористувачів, раціональному використанні водних ресурсів.

Басейновий принцип управління – це підхід до управління водними ресурсами, відповідно до якого основною одиницею управління виступає територія річкового басейну.

Басейновий принцип управління водними ресурсами передбачає, що фінансовий механізм гарантує безпосередній зв'язок між платою за водокористування і фінансуванням пріоритетних водоохоронних заходів у межах басейну.