Фото politeka.net

Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич у робочому порядку обговорила з представниками Генерального директорату лісового господарства Туреччини питання співпраці та реалізації домовленостей у рамках Угоди про співробітництво між Урядами Турецької Республіки та України в галузі лісового господарства.

Основною темою обговорення стало питання охорони лісів від пожеж.

"Разом з турецькими колегами ми вирішили співпрацювати у сфері розробки та впровадження плану протипожежного облаштування Миколаївської та Херсонської областей. Також під час зустрічі обговорювалася можливість передачі українській стороні техніки початкового пожежогасіння. Консультації стосовно реалізації цих проектів тривають", - зазначила Христина Юшкевич.

Відео дня

Окрім того, було досягнуто домовленості про проведення роботи з адаптації турецьких навчальних програм з пожежогасіння до умов України.

Обговорюючи питання охорони та захисту лісів, Христина Юшкевич запропонувала експертам з Туреччини відвідати Україну з метою оцінки заходів, необхідних для оздоровлення всихаючих ялинників Карпатського регіону та сосни на Поліссі, а також для проведення навчання представників лісозахисту, науковців та працівників лісового господарства  новітнім засобам боротьби зі шкідниками та хворобами лісу.

Читайте такожУ Держлісагентстві розповіли, як збираються боротися з незаконною вирубкою лісів

Також під час зустрічі обговорено низку інших питань, зокрема, щодо відновлення низькопродуктивних, низькоповнотних та деградованих насаджень.