мчс гсчс пожар пожарники лес лесной / kharkiv.mns.gov.ua

Про це перший заступник глави відомства Христина Юшкевич повідомила УНІАН.

«У нас буде робочий візит до Туреччини 5-7 травня. Ми хочемо залучити їх техніку, а вони готові нею поділитися і передати нам для боротьби з пожежами в південно-східних регіонах. Крім того, можливо, ми отримаємо нові програми роботи по боротьбі з пожежами від наших колег», - сказала вона.

Читайте такожВ гирлі Амазонки вчені виявили великий кораловий риф

Відео дня

За словами Юшкевич, боротьба з пожежами ускладнюється тим, що в 2016 році на ці цілі відсутнє бюджетне фінансування.

«У минулому році ми наймали близько 20 тисяч людей для боротьби з пожежами. Зараз фінансування немає, тому у нас з цим виникли проблеми ... У зв'язку з цим наші підприємства з ресурсних північно-західних і центральних регіонів передають підприємствам південно-східних регіонів пально-мастильні матеріали, техніку», - зазначила вона.

Юшкевич додала, що для фінансування робіт по боротьбі з пожежами в південно-східних областях необхідно 422 млн грн. Відповідний законопроект вже направлений до бюджетного комітету Верховної Ради.

«Вкласти зараз 422 мільйони гривень – це не вкладати в майбутньому сотні мільйонів гривень на відновлення інфраструктури та ліквідацію якоїсь біди», - резюмувала вона.

При цьому лісові підприємства інших регіонів за рахунок доходу від реалізації деревини укомплектовані сучасною технікою для моніторингу ситуації в лісах за допомогою онлайн-трансляцій з вишок і для оперативного реагування на надзвичайну ситуацію.

Читайте такожРівень Байкалу до травня опуститься нижче передбачуваної позначки на 30-35 сантиметрів

Як повідомляв УНІАН, кількість лісових пожеж в минулому році склала 3813, що майже вдвічі більше, ніж в 2014 році. Площа схильного до пожеж лісу в 2015 році збільшилася на 7% і склала 14,7 тис. га.

Охорону лісів від пожеж забезпечують понад 300 державних лісогосподарських підприємств, у складі яких функціонує понад 1,7 тис. лісництв і 270 лісових пожежних станцій.