Фото УНИАН

Як повідомили кореспонденту УНІАН в Департаменті захисту економіки Національної поліції України, працівниками Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Закарпатській області виявлено факти незаконної рубки дерев на території Ужгородського, Перечинського та Великоберезнянського районів Закарпаття, що розташовані на лінії розмежування з Республікою Словаччина.

Зокрема встановлено, що на підставі лісорубних квитків, виданих посадовцями державних підприємств лісового господарства, невідомі особи незаконно вирубали і привласнили понад 2,5 тис. кубометрів лісодеревини.

У департаменті повідомили, що державі такими діями завдано збитків на суму понад 12 млн грн.

Відео дня

Читайте такожУ Голосіївському парку Києва вирубали більше сотні дерев (фоторепортаж, відео)

Як уточнили в УЗЕ, працівники підрозділу виявили вирубки спільно з працівниками прокуратури протягом березня-квітня 2016 року.

Загалом, за даними управління, незаконні вирубки здійснювалися впродовж усього 2015 року.

На підставі матеріалів працівників УЗЕ минулого тижня Ужгородською місцевою прокуратурою Закарпатської області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Наразі проводяться заходи, спрямовані на встановлення кола осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, а також на відшкодування збитків, завданих державі", - уточнили в Департаменті.

Водночас, як повідомили у прес-службі прокуратурі Закарпатської області, наразі в прокуратурі є інформація про вирубування в прикордонній смузі близько 4 тис. кубометрів лісу. Триває з'ясування обставин, документування фактів, проводяться всі необхідні слідчі дії, зокрема, встановлюється коло осіб, які мали доступ на прикордонну територію.