Про це повідомив співробітник Голосіївського Нацпарку Андрій Хрутьба, передає "Українська правда. Київ".

"В урочищі Бичок, на ділянці, що свого часу була злочинним чином забрана у Національного природного парку "Голосієвський" ТОВ "Авеста-Буд" почала зносити дуби", - розповів він.

За словами Хрутьби, у Корчувате, поблизу Охотського провулку поряд із Столичним шосе зловмисники приїхали близько 2 години ночі.

Відео дня

"Було 5 людей з бензопилами і ще десь 5-10 осіб, які їх типу охороняли. Діяли вони надзвичайно швидко – приблизно за 25-30 хв зрізали 102 дерева. Вони могли б знищити і більше, але роботу бензопил почули місцеві мешканці. Люди прийшли на місце і зупинили зловмисників", - розповів Грутьба.  

Він наголосив, що зловмисники приїхали спеціально вночі, щоб знищити дерева і не мати опору громади.

Читайте такожУ столичному парку Дружби народів невідомі знищили понад 300 дерев

"З дороги там освітлюється, вони також мали ліхтарики. Працювали швидко", - додав Хрутьба.

Люди на місце викликали поліцію, однак доки правоохоронці приїхали, на місці вже нікого не було.

"Поліція приїхала, але на місці вже не було нікого. Оці лісоруби, видно, раніше ще викликали таксі і зникли, половця затримала лише одного таксиста, що приїхав в урочище", - розповів Хрутьба.  

"Завдану шкоду вже оцінили у 91 тисячу 206 гривень", - додав Хрутьба. 

Він додав, що наразі сотні дерев в урочищі незаконно помічені під вирубку.

102 дерева цинічно вирублено за неймовірно короткий проміжок часу.Завдяки громадськості їх вдалося зупинити, але точно не на довго. Відповідні акти складені,місцеві чергують на місці та просять підтримку. хто може пишіть(бажано під цим постом або hrutba.andrey@gmail.com)-час та контакти. Особливо треба люди в нічне чергування

Опубликовано НПП "Голосіївський"/ The " Holosiyvsky " National Nature Park. 10 апреля 2016 г.

За словами екологів та активістів, 10 квітня у заповідне урочище Бичок представники забудовника завезли будівельну техніку.

"Як відомо, частину урочища в протиправний спосіб було віддано у приватні рук.

Забудовники розмітили ділянку під забудову – в землю вбита свіжа арматура на відстані 300 метрів, на ній покришки від коліс. Вирізання дерев вже розпочалося", - наголосив активіст Олександр Соколенко.

За даними екологів, ТОВ "Авеста-Буд" має намір знищити 2,6 га лісу.

Фото з facebook Руслана Андрійка