дубы / podrobnosti.ua

Свіжі пеньки на місці величезних дубів нещодавно виявили жителі села Олександрівка - у лісосмузі. Засаджували її 50 років тому, щоб захищала поля від вітру і снігу. Майже всі півстолітні дерева вирубали за день, пишуть Подробиці.

"Я ніколи не повірю, що це зробили 1-2 людини. Тут працювала бригада злодіїв. Якщо б один-два, то вони б все це пиляли б десять днів, а вони за день. Взята лише робоча деревина, вивезена. Це дуже дорого коштує, вони взяли на 10-15 тисяч доларів", - каже фермер Станіслав Котенко.

Вирубку виявив місцевий агроном, об'їжджаючи поля з ріпаком, і повідомив у поліцію. Каже - скрізь - сліди важкої техніки. В глибині лісосмуги - повалені дуби.

Відео дня

"Діє банда, хтось їх прикриває, і ці дуби коштують великих грошей", - говорить Олександр Корогот, агроном.

В районній поліції відзвітували: зрубані дуби, можливо, вже знайшли - на одній з пилорам. Їх з підробленими документами нібито лісництва сусіднього району привезли двоє чоловіків.

"Вилучені транспортні засоби - це трактор та причеп, трактор Мтз30. Також вилучили бензопилу. Всі вилучені речі направлено на експертизу", - каже Сергій Бриль, начальник сектору зв'язків з громадськістю ГУ Нацполіції Чернігівської області.

Тепер місцеві жителі і правоохоронці чекають результатів експертизи - це справді ті самі Олександрівські дуби. Правда, за кожне зрубане дерево екологи можуть лише стягнути штраф з порушників - трохи більше двох тисяч гривень.