Иллюстративная фотография / Фото: Вячеслав Козлов / ecosakh.ru

Пляма мазуту з паливних баків кинутого китайського круїзного судна, яке перекинулося і частково затонуло у суботу, почала поширюватися на ділянці Сіамської затоки біля містечка Сирача в 30 кілометрах від курортного міста Паттайя, повідомляє РИА Новости з посиланням на Третій національний телеканал Таїланду.

Паливо почало виливатися з баків круїзного судна Ocean Dream, кинутого китайською круїзною компанією JC Marine на зовнішньому рейді біля містечка Сирача в березні 2014 року і стояло на якорі, через кілька годин після того, як в суботу судно несподівано стало осідати на правий борт, а потім частково затонуло, повідомляє телеканал.

Читайте такожВ Японії стався розлив нафти через зіткнення танкерів

Відео дня

Причиною затоплення судна, на думку фахівців, стала корозія: у правому борту утворилася пробоїна, через яку всередину судна хлинула морська вода. Коли мазут з паливних баків почав виливатися в море, пляма тонкою плівкою покрила значну площу поверхні води навколо Ocean Dream і стала поширюватися вздовж берега. За даними рятувальників, у воді знаходиться понад 20 тонн мазуту. Подальший витік палива поки вдалося зупинити, йдеться в повідомленні.

Операція з очищення поверхні моря почалася в той же день, проте роботі очисної бригади заважає шторм, йдеться в репортажі телеканалу. В даний час фахівці розпилюють над плямою каталізатори природного органічного розкладання нафти, так як збирати мазут з поверхні води при штормі не представляється можливим, повідомляє телеканал.

Пляма зараз знаходиться в 10 кілометрах від курортної зони Бангсен і 30 кілометрів від курортного міста Паттайя, йдеться в повідомленні.