Фото УНИАН

 

"Державне агентство рибного господарства планує до 2016 року впровадити електронну систему, яка дає змогу відстежувати діяльність підприємств промислового лову, так і рибалок-аматорів", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Читайте такожУчені описали механізм знищення аборигенного населення й екосистем Америки

Відео дня

У Держрибагентстві розраховують на технічну допомогу Норвегії й Естонії і запропонували компетентним відомствам цих країн сформувати робочу групу з питань впровадження електронних систем контролю. Естонія вже розглядає можливість передачі Україні технологій, що використовуються.

Передача естонських технологій дасть можливість з допомогою одного програмного продукту відстежувати діяльність промислових риболовецьких підприємств (вихід на воду, прибуття в рибоприймальний пункт, фактичний вилов риби, використовувані знаряддя лову). Використання досвіду Норвегії допоможе впровадити спеціальні програми для мобільних пристроїв, які, крім промислово лову, відстежуватимуть рибалок-аматорів.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство аграрної політики і продовольства спільно з Держрибагентством ініціювало створення в Україні рибного патруля, який почне роботу в 2016 році і замінить рибоохорону. Штат органу формується на основі конкурсу, який стартував у грудні 2015 року.