/ flickr.com/photos/sergebystro

Практично кожен четвертий росіянин проживає в районах підвищеної природної небезпеки, вважають провідні вчені у цій галузі — учасники міжнародного конгресу "Глобальна і національні стратегії управління ризиками катастроф і стихійних лих", передає РИА Новости.

В останні роки кількість небезпечних природних явищ та великих техногенних катастроф неухильно зростає. Ризики НС, що виникають в процесі глобальної зміни клімату та господарської діяльності, несуть значну загрозу для населення та об'єктів економіки. За останні 20 років у світі жертвами техногенних і природних катастроф стали понад 3 мільйони осіб, ще понад 800 мільйонів осіб постраждали.

Читайте такожЧерез лісові пожежі у Хорватії евакуйовано десятки осіб (фото)

Відео дня

У РФ в зонах можливого впливу вражаючих факторів при аваріях на критично важливих та потенційно небезпечних об'єктах проживають понад 90 мільйонів росіян, або 60% населення країни.

"Майже чверть населення країни (близько 35 мільйонів осіб) проживає в районах підвищеної природної небезпеки", - йдеться в матеріалах конгресу, наявних у розпорядженні російського агентства.