cn.mns.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, запах диму з’явився у Житомирі у ніч на 19 жовтня. На ранок понеділка дим розповсюдився по всьому місту.

Читайте такожДим повернувся до столиці: рятувальники гасять торфовища в 11 районах Київщини

Як повідомили УНІАН у прес-службі УДСНС у Житомирській області, "в області зафіксовано випадки пожеж, окрім цього, ймовірно, у регіоні спостерігається задимлення через торф’яні пожежі на території Київщини".

Відео дня

Так, за добу в області виникло 2 пожежі на торфополях Олевського району. Зокрема, у селі Білокоровичі упродовж 18 жовтня ліквідовано загоряння торфу на площі 1 га.

Триває гасіння тліючого торфу у селі Копище на землях запасу селищної ради, де упродовж доби виникло загоряння торфу окремими осередками на площі 5 гектарів. До ліквідації пожежі залучені пожежники 17-ї державної пожежно-рятувальної частини, працівники Поліського природного заповідника та Олевського лісового господарства агропромислового комплексу. Наразі локалізовано і призупинено подальше розповсюдження пожежі, а також ліквідовано займання торфу на площі 1 га. Продовжується гасіння локалізованих осередків торфу.

Крім того за добу зусиллями рятувальників підрозділів ДСНС області ліквідовано 7 пожеж сухої трави загальною площею 10,6 га на землях запасу селищних рад – в смт Черняхів, в селах Красногірка Коростенського району, Ірша Радомишльського району, Мотовилівка Любарського району, Рудня Воробївська Малинського району та займання 2-х гектарів сухого очерету в м. Малині.

"Населення області продовжує активно спалювати сухе листя на присадибних ділянках, що негативно позначається на погіршенні пожежної та екологічної ситуації в регіоні", - зазначили в управлінні.