Боевики уничтожают национальный парк / Andrew Butko / Wikipedia

Навесні цього року припинила існування 50-тисячна колонія пестроносої крячки, значно скоротилася чисельність більшості навколоводних птахів, так і не вивели пташенят пелікани в природному парку "Меотида".

Про це 0629 повідомили колишні працівники «Меотиди». Люди переконані, що такий стан - результат діяльності новоспечених керівників ландшафтного заповідника.

Читайте такожЄгері до кінця року мають знищити диких кабанів у 12 областях України

Відео дня

«У Новоазовський район приїхали два жителі Ясинуватського району – Андрій Судьїн, який представився як "головний еколог" "ДНР", і Олександр Міхєєв, який взяв на себе функції "директора нового заповідного утворення" - біосфери, особливо охоронюваної природної території республіканського значення «Хомутовський степ – Меотида». В результаті їх діяльності ліквідовано заповідник «Хомутовський степ», 90-річчя якого ми збиралися відзначити в наступному році, і наша гордість «Меотида», - розповідають колишні співробітники.

Цікаво те, що особистості даних "керівників" до екології та природоохоронної діяльності ніякого відношення не мають.

Як стало відомо з неофіційних джерел, Андрій Судьїн вже в 19 років керував кількома приватними підприємствами та товариствами з обмеженою відповідальністю. Причому види діяльності цих ПП і ТОВ різнилася – від торгівлі овочами і фруктами, тютюновими виробами та кавою, до продажу нафтопродуктів, палива, руди, металу, промислових хімічних речовин.

Ні одного дня зі своєї трудової діяльності в екологічній сфері не пропрацював і Олександр Міхєєв. За фахом він інженер-електрик, і дуже далекий від понять гніздування, рекреації, охорони пернатих і тощо.

Читайте такожСША та Китай оголосили про початок реалізації шести проектів у сфері екології

«Перше, що зробили нові "керівники", це "розігнали" кваліфікованих спеціалістів, а птахи, позбувшись охорони, розлетілися самі», - кажуть колишні співробітники «Меотиди».

Нагадаємо, природний парк «Меотида» заслужено вважається гордістю України. За темпами і результатами відродження рідної природи він перевершував провідні європейські заповідники. Чисельність рідкісних видів птахів на території «Меотиди» до 2015 року постійно зростала. Пернатих не лякали ні несприятливі погодні умови, ні бойові дії 2014 року.