Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської ОДА, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка доручив за два місяці встановити GPS-трекери на лісовози, а також на початку жовтня представити графік впровадження моніторингу за рухом деревини.

Окрім цього, губернатор доручив оприлюднити на сайті Львівської обласної державної адміністрації й обласного управління лісового та мисливського господарства перелік місць, де відбуватимуться планові рубки лісу.

Читайте такожУ британських заповідниках хочуть облагородити зовнішній вигляд, закопавши дроти ЛЕП в землю

Відео дня

Як розповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, на усіх державних лісогосподарських підприємствах області запровадять 100% облік деревини.

"На кожній колоді встановлять бірку, номер якої вноситиметься у єдину електронну систему. Транспортуватимуть лише обліковану деревину", - сказав Дейнека.

Він також поінформував, що за 8 місяців завдано шкоди лісовому господарству на 11,6 млн грн.

"В цьому році незаконно вирубали 3 113 кубометрів лісу, - розповів Анатолій Дейнека. - В усіх випадках складено відповідні акти, 143 справи передані у правоохоронні органи для проведення розслідування".

Найбільшу кількість незаконних рубок лісів зафіксовано у Старосамбірському, Турківському та Яворівському районах Львівщини.