Иллюстративная фотография / 1562.kharkov.ua

Керівник протипожежної програми "Гринпис России" Григорій Куксін заявив про збільшення площі лісових пожеж в Іркутської області і Бурятії в районіозера Байкал.

"Ситуація досить тривожна і продовжує погіршуватися. І в Іркутській області та в республіці Бурятія істотно більше 100 тисяч гектарів діючих пожеж. Частину з них вдається локалізувати, які дають приріст площі. Боюся, що до осінніх дощів принципово змінити ситуацію не вийде", — сказав він в ефірі телеканалу "Дождь", передає Росбалт.

Читайте такожРятувальники продовжують боротися з пожежею під Києвом і запевняють, що ситуація під контролем (фоторепортаж)

Відео дня

За словами Куксіна, поки вдається врятувати лише деякі населені пункти і окремі ділянки байкальських заповідників. Крім того, зазначив він, спостерігається досить сильне задимлення Іркутська, при цьому ситуація ускладнюється торф'яними пожежами в Іркутському районі.

Основною причиною пожеж він назвав людський фактор — "підпали трави, судячи з усього, у весняний період; залишені вогнища, кинуті недопалки".