Планета Земля / NASA

Новий проект Cities at Night з допомогою знімків мегаполісів з космосу, зроблених у різні роки, демонструє нову екологічну проблему.

Автори проекту використовували знімки Землі, зроблені астронавтами на борту Міжнародної космічної станції вночі в різні роки, щоб продемонструвати, як змінювалося світлове забруднення з приходом в життя людей енергозберігаючого світлодіодного освітлення, пише Новое время з посиланням на Tech Insider.

Читайте такожУ штаті Нью-Йорк обмежать освітлення заради перелітних птахів

Відео дня

У результаті з'ясувалося, що енергозберігаюче LED-освітлення справляє негативний вплив на планету через яскраве світло. Засвітка нічного неба штучними джерелами освітлення, світло яких розсіюється в нижніх шарах атмосфери, не тільки заважає проведенню астрономічних спостережень, але й змінює біоритми живих істот.

Крім того, фахівці відзначають, що таке яскраве світло може стати причиною порушення сну у людей і заважати нормальному виробленню гормону сну мелатоніну, що в результаті може призвести до головного болю, неспокою, ожиріння та інших проблем зі здоров'ям.

Мілан - з 2012 по 2015 рік

via GIPHY

Лос-Анджелес - з 2010 по 2012 рік

via GIPHY

Мехіко - з 2003 по 2011 рік

via GIPHY

Сеул - з 2011 по 2014 рік

via GIPHY