facebook.com/veritas.au

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив співголова «Асоціації зелених України» Ярослав Задесенець.

«Столична влада нарешті взялася за очищення Труханового острова. Сьогодні розпочався демонтаж першої «наливайки», яка була встановлена на території острова всупереч забороні», - написав він.

За словами активіста, підтримати комунальників, які розбирали кафе, прийшли депутати Київради, представники громадськості та небайдужі кияни.

Відео дня

Читайте такожБезпілотник показав палаци на Трухановому острові з вирубаним під тенісні корти й футбольні поля лісом (відео)

«На жаль, сьогодні українське законодавство у природо-охоронній сфері має багато недоліків, якими користуються нечисті на руку підприємці. Наприклад, купуючи чи орендуючи стару, занедбану спортивну базу, вони отримують дозвіл на її реконструкцію, а натомість зводять там палаци, кафе, ресторани чи закриті елітні клуби для заможного відпочинку», - резюмує активіст.

Ярослав Задесенець вважає, що Труханів острів потрібно очистити від торгових об’єктів, дач та різних приватних баз. Острів має бути винятково зоною спорту та відпочинку.

Натомість громадськість повинна контролювати процес очищення території острова, вважають активісти. Адже на місці демонтованого об’єкту вже на наступний день може з’явитися новий.