REUTERS

Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на Reuters.

Пожежа, що виникла у середу в окрузі Лейк на північ від Сан-Франциско, досягла у неділю площі 18,6 тисячі гектарів, збільшившись за добу більш ніж у два рази і досягнувши кордонів штату Орегон. Полум'я знищило 24 будинки та 26 господарських будівель, при цьому під загрозою знаходиться ще понад шість тисяч будівель, повідомили в пожежному департаменті Каліфорнії.

Читайте такожАеропорт Риму тимчасово припинив роботу через лісові пожеж

Відео дня

Через пожежі виявилися перекриті дві магістралі. В гасінні пожежі задіяні майже дві тисячі чоловік, один пожежник загинув під час боротьби з вогнем в резервації індіанців племені модоки.

Губернатор Каліфорнії Джеррі Браун оголосив надзвичайний стан і мобілізував Національну гвардію, передає Associared Press.

Читайте такожВ околицях Афін палає ліс: з вогнем борються десятки машин (фото)

У пожежному департаменті зазначають, що вогонь поширюється з величезною швидкістю, і поки вдалося взяти під контроль лише п'ять відсотків площі пожежі. Згідно з прогнозами синоптиків, поривчастий вітер, який сприяє поширенню вогню, збережеться до вечора неділі. Рятувальники вважають, що повністю локалізувати пожежу вдасться не раніше 12 серпня.

Читайте такожВ Іспанії лісові пожежі стали причиною евакуації 800 чоловік (фото)

Раніше УНІАН повідомляв, що пожежним розрахункам не вдається впоратися з великою лісовою пожежею, що спалахнула близько полудня 17 липня північніше каліфорнійського міста Сан-Бернардіно.