Иллюстративная фотография / Фото УНИАН

Державне агентство рибного господарства України (Держрибагентство) планує створити Державний електронний реєстр рибогосподарських водних об'єктів країни.

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства України з посиланням на керівника Держрибагентства Ярему Коваліва.

За його словами, планується створити самостійну електронну карту із позначенням кожної водойми з відповідною назвою. При цьому Ковалів зазначив, що реєстр може бути створений на базі Держгеокадастра.

Відео дня

Що стосується фінансових ресурсів, то, за словами голови Держрибагентства, на створення реєстру знадобиться близько 300 тис. грн, які відомство має намір віднайти найближчим часом для якнайшвидшої реалізації проекту.

Читайте такожУ Чернігові екологи оцінили стан Десни після несанкціонованого скиду води

Ковалів також підкреслив, що реєстр дозволить створити нову систему дистанційного моніторингу використання водойм для рибогосподарських цілей.

Як повідомляв УНІАН, у Держрибагентстві вважають, що потенціал української рибної галузі дозволяє розраховувати на збільшення вилову риби в країні в 4-5 разів при ефективному реформуванні цієї сфери.

Раніше Ковалів заявляв про необхідність реорганізації Держрибагентства та його реформування з повним оновленням штату. За його словами, необхідність реформування відомства назріла через масштабний рівень корупції. Ковалів також повідомляв про плани в рамках процесу по дерегуляції скасувати близько 30% адміністративних послуг, що надаються в рибній галузі.

Довідка УНІАН. За даними Держстату, вилов риби та інших водних живих ресурсів в Україні в 2014 році без урахування тимчасово окупованої Росією території Криму зріс на 9,3% порівняно з 2013 роком – до 91,2 тис. тонн.