Карпаты / Фото УНИАН

Україна восени може отримати грант від Німеччини на суму 14 млн євро для відновлення й поліпшення інфраструктури карпатських заповідників.

Про це в коментарі УНІАН розповів заступник міністра екології та природних ресурсів України Сергій Курикін.

Читайте такожЯценюк хоче створити в Чорнобильській зоні радіологічний заповідник

Відео дня

«Зараз усе в процесі. Ми підписали всі необхідні угоди і зараз німці оголосили конкурс на залучення консультанта, який має бути координатором цього процесу, ну й фактично контролювати використання цих грошей, аби вони розподілялися цільовим чином», - сказав Курикін.

«Десь через місяць-два, як тільки буде призначено консультанта й завершено всі формальності, підуть живі гроші», - додав він.

За словами чиновника, добором консультанта займатиметься винятково німецька сторона, що мінімізує ризики нецільового використання коштів і «дерибану».

При цьому Курикін повідомив, що поки що у міністерства немає чіткого визначення перших парків, які буде оновлено за грант з Німеччини.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2014 року Німеччина підтвердила надання Україні гранту в розмірі 14 млн євро на реалізацію проекту «Підтримка природно-заповідних територій України». Ці кошти планується спрямувати на зміцнення національних природних парків, біосферних і природних заповідників у Карпатському регіоні України для збільшення кількості відвідувачів і туристів, посилення освітньої роботи з місцевим населенням, виконання європейських вимог щодо збереження особливо цінних тварин і рослин.

Читайте такожСписок Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО поповнився 25 об'єктами

У квітні 2015 року Міністерство екології та природних ресурсів України підписало угоду про фінансове співробітництво, а також фінансовий договір з представниками Німеччини.

Присутній на підписанні посол Німеччини Крістоф Вайль висловив надію, що після повної реалізації проекту значно зросте кількість туристів в Україну з Німеччини.