REUTERS

Пожежним поки не вдається впоратися з великою лісовою пожежею, яка спалахнула близько полудня у п'ятницю північніше каліфорнійського міста Сан-Бернардіно.

Як повідомляє ТАСС з посиланням на телеканал ABC, площа спалаху складає вже близько 1,4 тис. гектарів. З вогнем борються понад 200 пожежників, задіяна авіація.

Разом з тим, вогонь відійшов від швидкісної автотраси. Раніше язики полум'я несподівано підійшли впритул до дороги, що з'єднує Лос-Анджелес і Лас-Вегас, заставши зненацька тисячі водіїв. Багатьох з них охопила паніка, деякі кидали свої автомобілі, намагаючись втекти від вогню і диму. На одній з ділянок траси згоріли 20 автомобілів, ще 10 були пошкоджені. Дві людини постраждали.

Відео дня

Читайте такожБіля берегів Каліфорнії в океан потрапило близько 80 тисяч літрів нафти (фоторепортаж)

Вітер, що змінив напрямок,  допоміг пожежникам, і вони змогли взяти під контроль ситуацію на важливій автостраді. Зараз ділянка дороги, постраждала від вогню, відкрита для руху автотранспорту по одній смузі в кожному напрямку.

Між тим влада округу Сан-Бернардіно зберігає у силі своє розпорядження щодо евакуації жителів ряду районів. За попередньою інформацією, вогонь знищив вже чотири будинки.