REUTERS

Калінінградські екоактивісти виявили у Зеленоградському районі ознаки розливу нафти.

Як повідомили "Росбалту" у екозахисній організації "Зелений Фронт", напередодні ввечері біля селища Любліно були виявлені ознаки розливу нафти. Як повідомляють активісти, з обгородженої промислової території, яка ймовірно належить ВАТ "Калининграднефть", відходи виробництва, які можуть містити нафтопродукти, по придорожній канаві приблизно на 150 метрів розлилося на площі близько одного гектара.

Як вважають активісти "Зеленого Фронту", розлив відходів, що містять нафтопродукти, міг завдати значної шкоди навколишньому середовищу, особливо ґрунту.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині перекинулася та загорілася автоцистерна з рідким милом (фото, відео)

"Зіставивши інформацію, опубліковану на офіційному сайті Російського федерального геологічного фонду "Росгеолфонд" з координатами виявлених ознак розливу нафтовмісних відходів, ми зробили висновок, що дана територія знаходиться в межах ліцензійної ділянки надр Веселівське, роботи з розвідки і видобутку нафти на якому здійснює ВАТ "Калининграднефть", — пояснив голова КРО МЕОО "Зелений Фронт" Олег Іванов.

За даними екоактивістів, це вже другий за місяць випадок виявлення розливу відходів нафтовидобувних підприємств на території Калінінградської області: