vlada.io

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський на нараді з питань протидії незаконному видобутку бурштину в регіоні.

За його словами, «лісове господарство зазнало масштабних втрат, внаслідок незаконного видобування бурштину пошкоджено майже 200 га земель лісогосподарського призначення, розмір шкоди, заподіяної лісу, становить фактично мільйон гривень".

Курінський зазначив, що лісівники своєчасно інформують правоохоронні органи про факти незаконного видобутку, як можуть, допомагають їм, забезпечують транспортом і пальним.

За його даними, "зараз незаконне видобування бурштину, в основному припинено, однак в окремих кварталах державного підприємства «Білокоровицьке ЛГ» є окремі випадки непромислового видобуванням бурштину місцевим населенням".

На думку Курінського, для відновлення екосистеми на пошкоджених нелегальним видобутком бурштину лісових землях півночі Житомирщини потрібно близько 400 тисяч гривень на кожен гектар.

У нараді в ОДА також взяв участь голова Державного агентства лісових ресурсів України Олександр Ковальчук, який у виступі підкреслив необхідність боротьби з незаконним видобутком бурштину як на Житомирщині, так і в Україні в цілому.

Читайте такожОчільник Житомирщини каже, що зарано говорити про припинення нелегального видобутку бурштину в регіоні

Як повідомляв УНІАН, 10 липня президент України Петро Порошенко заявив, що спецоперації із затримання осіб, які займаються незаконним видобутком бурштину, будуть завершені наступного тижня. «Операції із затримання злочинців, які забезпечують фінансування кримінального світу кримінальним видобутком бурштину, будуть завершені на наступному тижні», - сказав він.