Янтрарь, бурштин,олевск / vlada.io

Про це йдеться у відповіді Управління МВС України у Житомирській області на інформаційний запит кореспондента УНІАН щодо надання інформації про стан боротьби із незаконним видобутком бурштину у регіоні.

"Управлінням МВС України у Житомирській області на виконання вимог керівництва держави та МВС України на постійній основі вживаються заходи, спрямовані на протидію незаконному видобутку бурштину на території Житомирської області",- йдеться, зокрема, у відповіді на запит.

Читайте такожАваков назвав ухвалення пакету законів основним методом боротьби з "бурштиновою лихоманкою"

Відео дня

Також вказується, що у поточному році до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо 23 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним видобуванням бурштину на території Житомирської області. В рамках даних проваджень затримано понад 30 правопорушників, вилучено 69 кг бурштину, 17 транспортних засобів, 22 мотопомпи, понад 60 рукавів до мотопомп, дві одиниці зброї.

"Після проведення міжвідомчої наради в Олевську від 19 червня цього року збільшено кількість працівників міліції та мобільних груп, які цілодобово відпрацьовують уражені території та проводять заходи з припинення незаконного видобування бурштину, постійно працюють робочі групи із числа працівників міліції, СБУ, лісової охорони та екологічної інспекції. В результаті активізації вищевказаних заходів на даний час ( 8 липня -УНІАН) незаконне видобування бурштину припинено",- йдеться у відповіді.

Як повідомляв УНІАН, 19 червня цього року на Житомирщині під час рейду преси, влади та міліції викрили містечко нелегальних видобувачів бурштину. В області створили спеціальні міжвідомчі групи для посилення боротьби з незаконним видобутком бурштину. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав голову Житомирської ОДА Сергія Машковського внести пропозиції щодо боротьби з «бурштиновою мафією».