ridus.ru

Ліси горять у трьох заповідниках Бурятії, Туви та Іркутської області. Про це повідомили в середу в окружному департаменті лісового господарства, передає ТАСС.

Більше природних пожеж у Республіках Тива (29 вогнищ на площі 39 тис. га), Бурятія (8 тис. га) і в Забайкальському краї (22 пожежі на 3,5 тис. га). По п'ять пожеж діють в Іркутській області (212,5 га) і Красноярському краї (21,9 га), дві пожежі на площі 6,2 га зафіксовані в Томській області.

Крім того, п'ять пожеж діють на землях особливо охоронюваних природних територій: 53 га горять у заповіднику "Байкал" в Бурятії, 171 га - в заповіднику "Азас" в Туві і 21 га - в національному парку "Заповідне Прибайкалля" Іркутської області.

Відео дня

За минулу добу ліквідовано 42 лісові пожежі на площі 4,9 тис. га.

Читайте такожДев'яту добу пожежники не можуть загасити торфовища в "Чорнобильської пущі"

Випадків переходу лісової пожежі на населені пункти та об'єкти економіки не зафіксовано. Режим НС діє на всій території Хакасії, Бурятії, Туви, Забайкальського краю, в одному районі Красноярського краю і Іркутської області.

Особливий протипожежний режим введено на всій території Забайкальського краю, Іркутської області, Туви, Томської області, в 18 районах Бурятії, в семи районах Красноярського краю та одному районі Новосибірської області.