Sarah_Ackerman / flickr.com

Головна особливість ролика в тому, що він був знятий на камеру, прикріплену до спини морської черепахи, передає Lenta.ru.

Запис зроблено в рамках дослідницького проекту, мета якого — вивчити, як зміни клімату і забруднення навколишнього середовища позначаються на колоніях черепах, що живуть на рифі. Щоб дізнатися більше про звички цих тварин у природному середовищі, вчені встановили на піддослідну черепаху камеру GoPro, а потім відпустили на волю.

Читайте такожВрятувати коралові рифи допоможе риба - вчені

Ролик триває приблизно три хвилини, після чого мимовільний оператор (зелена морська черепаха Chelonia mydas) струшує камеру і пливе далі. Пристрій рятує аквалангіст.

У фонді розраховують, що публікація фільму допоможе привернути увагу до небезпек, які загрожують морським черепахам і іншим 6 тисячам видів тварин, які живуть на Великому Бар'єрному рифі.

Великий Бар'єрний риф — найбільший кораловий риф у світі, який можна побачити навіть з космосу. Він включений в список об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. До його складу входять понад 2900 окремих коралових рифів і 900 островів, утворюючи пасмо довжиною 2,5 тисячі кілометрів вздовж північно-східного узбережжя Австралії.