Раніше горів ліс під Чорнобилем / mvs.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив голова Держлісагентства Олександр Ковальчук.

«У лісових масивах склалася надзвичайно пожежонебезпечна ситуація. Загалом Держлісагентством у поточному році було зафіксовано 826 випадків загоряння лісів, з них 14 великих. Загальна площа загоряння складає близько 900 гектарів. Порівняно з минулим роком кількість пожеж у галузі збільшилася майже втричі», - сказав Ковальчук.

Читайте такожЧерез обстріл бойовиків біля Трьохізбенки загорівся ліс

Відео дня

При цьому він зазначив, що значна частина загорянь відбувається в зоні зіткнення на Донбасі, зокрема – в Луганській області.

«Особливо напружена ситуація спостерігається в Луганській області. У лісових масивах Луганського управління лісового сталося 145 випадків загорянь, і пожежами пошкоджено понад 500 гектарів лісу. Ці пожежі виникають в основному в зоні розмежування між підрозділами Збройних сил України і терористичними підрозділами «ЛНР», - уточнив Ковальчук.

Читайте такожПід Києвом знову горять торфовища

Голова Держлісагентства також наголосив, що боротися з пожежами у цьому регіоні заважають заміновані території й постійні обстріли з боку бойовиків.

Як повідомляв УНІАН, раніше Ковальчук заявляв, що Держлісагентству необхідно близько 250 млн грн на оновлення парку протипожежної техніки, 73% якого зношена і експлуатується понад 16 років. При цьому він зазначив, що Держлісагентство зможе направити на зазначені цілі всього 50 млн грн зі своїх оборотних коштів.