REUTERS

Поліція в американському Сіетлі заарештувала п'ятьох немолодих жінок, які влаштували акцію протесту проти планів компанії Shell почати буріння нафти на шельфовому родовищі в Арктиці.

Як пише РИА Новости з посиланням на місцеву газету Seattle Times, активістки, що представляють рух "Розгнівані бабусі Сіетлу" (Seattle Raging Grannies), провели акцію в п'ятому терміналі порту міста, де на даний час йде підготовка до відправки бурової платформи в Арктику.

Читайте такожДіяльність Shell, Роснефти та Міноборони РФ загрожує арктичному заповіднику "острів Врангеля" - Грінпіс

Відео дня

Літні пані сіли в крісла-гойдалки і прикували себе одна до одної за руки за допомогою саморобної конструкції з металу, схожої на рукави. Для того щоб витягнути бабусь з неї, знадобилася допомога спеціальною бригади сил правопорядку. Процес затримання супроводжувався натхненими вигуками присутніх поруч молодих активістів, які скандували: "Вперед, бабусі!".

Літніх активісток доставили у відділок, де їм були пред'явлені звинувачення у блокуванні роботи порту і перешкоджанні руху пішоходів. Після роз'яснювальної бесіди жінок, старша з яких 92-річна, відпустили.

Противники буріння свердловин побоюються наслідків такої діяльності для природи та екології, тому проводять регулярні акції та блокують причали в порту Сіетла, звідки на Аляску повинна бути відправлена бурова платформа.