Активисты призывают УЕФА не сотрудничать с

На башті біля входу на Олімпійський стадіон в Берліні активісти повісили банер розміром 35 на шість метрів «Газпром»: ні арктичній нафті!» (Gazprom: No Arctic Oil!).

Про це повідомляється на сайті Greenpeace.

«Газпром» повинен припинити видобуток нафти в арктичних водах, яка рано чи пізно призведе до катастрофічного забруднення», — каже Лариса Баумер, представник Greenpeace Німеччини.

Відео дня

Greenpeace закликає УЄФА відмовитися від співпраці з «Газпромом», який є головним спонсором сьогоднішньої Ліги чемпіонів.

Читайте такожКорабель Greenpeace підтримає боротьбу корінних народів Північної Америки проти супертанкерів

«Спонсорство спортивних заходів нафтовими гігантами, такими, як «Газпром» або Shell, — це спосіб відмити свою репутацію, створити позитивний імідж. Це не просто цинічно, це образливо для багатьох, хто любить футбол. УЄФА не повинна дозволяти спонсорувати футбол за рахунок руйнування Арктики, якщо вважає себе соціально та екологічно відповідальною організацією», — заявляє Баумер.

Greenpeace виступає за створення заповідної території навколо Північного полюса і заборону на видобуток нафти в арктичних водах. Ці вимоги вже підтримали сім мільйонів осіб.

Нагадаємо, «Газпром» став першою компанією, що почала буріння на шельфі Північного Льодовитого океану. У цьому році його приклад має намір наслідувати англо-голландська Shell.