пожар пожежа / popsci.com

У лісах Бурятії станом на ранок 26 травня зареєстровано 28 пожеж на території близько 32 тис. гектарів. У порівнянні з минулою добою збільшення площі загорянь склало п'ять тис. га.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу Республіканського агентства лісового господарства.

"Пожежі зареєстровані в 10 районах республіки. Складна ситуація зберігається в Єравнінському районі. Там наразі зафіксовано 10 вогнищ на загальній площі близько 15 тис. га. На території Улан-Уденського військового лісництва в Заіграєвськом районі є вогнище на загальній площі близько 3,5 тис. га", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Разом з тим, за минулу добу було ліквідовано 14 вогнищ на площі 5,5 тис. га.

Читайте такожУ Росії продовжують горіти ліси: площа пожеж в Сибіру за добу збільшилася в 2,5 рази

Зараз вогонь гасять 1,5 тис. осіб, у тому числі парашутисти-пожежники. Залучено 164 пожежні машини, близько 70 одиниць важкої техніки.

У боротьбі з вогнем лісникам і рятувальникам допомагають військові. За інформацією прес-служби Східного військового округу, за минулу добу для моніторингу пожежонебезпечної ситуації залучався гелікоптер Мі-8АМТШ. В результаті був виявлений осередок загоряння в 12 км від селища Онохой. Для його локалізації залучалося 110 військовослужбовців, а також 9 одиниць техніки.

Крім того, було виконано 4 літаковільоти для гасіння пожеж в районі населених пунктів Заіграєво та Онохой: два повітряних судна скинули на місця загорянь близько 170 тонн води.

Читайте такожПлоща лісових пожеж у Росії знову зростає, найважча ситуація - на Забайкаллі

З початку пожежонебезпечного сезону в Бурятії зареєстровано 598 вогнищ на загальній площі понад 77 тис. га. В регіоні продовжує діяти режим НС, введений 15 квітня.

Причиною виникнення загорянь стало необережне поводження з вогнем місцевим населенням.